shell buttons kill PWB

For general issues related to PWB v1.

Moderators: Tyler, Scott

jdubin1

shell buttons kill PWB

Postby jdubin1 » Fri Mar 05, 2004 12:03 pm

I'm having some problems with the shell buttons. I know they work, because it will launch Editor, but for the others I make, it just kills PWB. I tried the same thing with another setup, and it froze the software instead. Am I doing something terribly wrong?

[Button1]
Caption=Editor
ToolTip=Editor
CommandLine=c:\progra~1\Editor\Editor.exe
;WorkingDirectory=
ImageEnabled=c:\progra~1\Editor\Editor.bmp
ImageDisabled=c:\progra~1\Editor\Editor.bmp
ImageHot=c:\progra~1\Editor\Editor.bmp
. . .
[Button3]
Caption=Databases
ToolTip=Databases
CommandLine=c:\databases\databases.html
;WorkingDirectory=
ImageEnabled=C:\Program Files\PublicBrowser\WorldRotate.bmp
ImageDisabled=C:\Program Files\PublicBrowser\WorldRotate.bmp
ImageHot=C:\Program Files\PublicBrowser\WorldRotate.bmp

Thanks.

Jesse
-----

Guest

Postby Guest » Fri Mar 05, 2004 12:56 pm

You need quotes around the paths.

Working:
ImageEnabled=c:\progra~1\Editor\Editor.bmp

Not Working:
ImageEnabled=C:\Program Files\PublicBrowser\WorldRotate.bmp

Should work:
ImageEnabled="C:\Program Files\PublicBrowser\WorldRotate.bmp"

The space is causing the problem.

jdubin1

unfortunately not...

Postby jdubin1 » Fri Mar 05, 2004 4:28 pm

Thanks for the assist. It doesn't seem to have solved the problem, though.

The full button text of the file is this:

[Button1]
Caption=Editor
ToolTip=Editor
CommandLine=c:\progra~1\Editor\Editor.exe
;WorkingDirectory=
ImageEnabled=c:\progra~1\Editor\Editor.bmp
ImageDisabled=c:\progra~1\Editor\Editor.bmp
ImageHot=c:\progra~1\Editor\Editor.bmp

[Button2]
Caption=Lytle
ToolTip=Lytle
CommandLine=c:\LytleCD\lytlecd.qi1
;WorkingDirectory=
ImageEnabled=c:\LytleCD\lytlepic.bmp
ImageDisabled=c:\LytleCD\lytlepic.bmp
ImageHot=c:\LytleCD\lytlepic.bmp

[Button3]
Caption=Databases
ToolTip=Databases
CommandLine=c:\databases\databases.html
;WorkingDirectory=
ImageEnabled="C:\progra~1\PublicBrowser\WorldRotate.bmp"
ImageDisabled="C:\progra~1\PublicBrowser\WorldRotate.bmp"
ImageHot="C:\progra~1\PublicBrowser\WorldRotate.bmp"


For button 2, the directory is under 8 chars and there are no spaces, but it has the same problem...

Jesse
-----

Scott
Site Admin
Site Admin
Posts: 2375
Joined: Mon Dec 16, 2002 12:31 pm
Location: Rochester, MN
Contact:

Postby Scott » Fri Mar 05, 2004 5:55 pm

PWB v1 can only launch executables through the shell buttons. PWB v1 can not launch a browser to a HTML page, and can not launch an application when pointed to a file that is associated with it.

You can point the shell button to a batch file that runs the application to open the file.

For example:
[Button3]
Caption=Test
Tooltip=Launch from a batch file
CommandLine=D:\Launch.cmd

Batch File:
REM Start notepad to open file
start notepad d:\subclass.txt

PWB v2 can open any file with the associate application and is easier to use since you only need to create a Windows shortcut and copy it to the shell bar folder.

--Scott

jdubin1

Problem Solved

Postby jdubin1 » Mon Mar 08, 2004 10:55 am

That took care of it. Thanks, Scott.

Jesse
-----


Return to “Public Web Browser v1”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest